Институции

Почти четвърт милион души са завършили Алма матер

Почти четвърт милион души са завършили висшето си образование в Софийския университет от основаването му през 1888 година, съобщиха от ВУЗ-а. „Най-старото висше училище в България се гордее с възпитаниците си, реализирали знанията и потенциала си във всички области на обществения живот на страната ни.

Сред тях са учени, писатели, учители, преподаватели, журналисти, юристи, изследователи, държавници и хиляди хора, които извън светлината на прожекторите допринасят за развитието не само на България, но и на много други държави“, обявиха от СУ.

В навечерието на 130-та годишнина от основаването си Софийският университет се обръща към своите възпитаници и ги призовава да възстановят връзката си с академичната общност.

„Присъединете се към общността на завършилите Алма матер, свържете се с колеги и преподаватели. Университетът разчита на вас за съвет, помощ, съпричастност и застъпничество. Регистрирайте се в специално създадената страница за възпитаниците на Софийския университет на адрес: https://alumni.uni-sofia.bg/ .“, призоваха от Софийския университет.

Източник: monitor.bg