Ученици

Починалата след ритник в корема ученичка е имала тумор

11-годишната Габриела от столичното 52 ОУ, която почина след ритник в корема от съученик, е имала тумор в левия бъбрек. Това става ясно от писмо на родителите на момичето, адресирано до просветния министър Николай Денков и цитирано от пресцентъра на МОН.

„На нас ние известна съдебно-медицинската експертиза и фактът, че в нея пише, че Габи е страдала от тумор на левия бъбрек. Няма да засягаме въпроса дали вярваме в тази диагноза или не, НО всички ние вярваме, че дори с такава диагноза, ако не се беше случил фаталният инцидент, Габи щеше да има шанс да се лекува и да оздравее. Този шанс, обаче, й беше отнет”, пишат почернените родители, които критикуват действията на ръководството на училището при фаталния инцидент.

От ведомството изпратиха и друга позиция – тази на директора Данко Калапиш. В нея той отговаря задочно на бащата на детето, който в тв интервю заявил, че се води следствие и причината за смъртта не е ясна. „В писмото на родителите, адресирано до министъра, ясно е описана диагнозата тумор на левия бъбрек! Моля тази диагноза да бъде оповестена като съобщена от родителите”, пише директорът, като от думите му се създава впечатление, че агресията в училище няма общо със смъртта.

Калапиш отрича той и колегите му да са имали каквато и да е вина за случилото се.

Източник: btvnovinite.bg