Ученици

Посолството на САЩ обявява конкурс за младежко изкуство

Третият понеделник през февруари е федерален празник, на който ден американците честват президентите на Съединените щати. Празникът първоначално е бил наречен рожден ден на Вашингтон в чест на първия американски президент, рожденият ден на Ейбрахам Линкълн също е в средата на февруари.

Участниците трябва да бъдат ученици на възраст между 6 и 18 години, които учат и пребивават в България. Учениците ще бъдат разделени по възраст в четири групи. Всеки участник може да участва в конкурса с до две творби, тематично посветени на една от следните области:

– президент по време на работа
– избиране на президент
– Нещо което бихте споделили с президента Плевнелиев и/или президента Обама, ако имахте такава възможност.

Работите трябва да са създадени специално за конкурса и могат да бъдат от следните жанрове: рисунка, акварел, живопис, графика, плакат или фотография.

Участниците трябва да изпратят цифрови снимки на своите произведения, а не самите произведения, на Посолството на САЩ на Sofia_Art@state.gov не по-късно от сряда, 29 февруари 2012. Моля, включете в имейла пълното име на художника, неговата/нейната възраст, телефон, за контакт, негов/неин член на семейството или училището.

Още по темата