Институции Ученици

Посланик Херо Мустафа възхитена от хасковска ученичка

„Културата е прозореца на всяка нация. За мен е чест да бъда тук, в това училище и да се срещна с това невероятно момиче Нели Генова, която спечели конкурса „Посланик за един ден“, каза при посещението си в Хасково посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа.

Тя посети хасковската езикова гимназия „Проф. Д-р Асен Златаров“ и прегърна деветокласничката Нели Генова. Ученичката от Хасково неотдавна спечели конкурса „Посланик за един ден“. В него участваха 900 ученици. Генова го спечели със собственото си видеообръщение на тема „Ако бях посланик, как щях да популяризирам България на световната сцена“.

„Дойдох в Хасково за да се срещна отново с Нели. Смятам, че тя има голямо бъдеще“, допълни висшият дипломат на САЩ.

„Херо Мустафа е не само голям професионалист, но и човек с огромно сърце. За мен е голямо удоволствие и чест да работя с Нейно превъзходителство и да представя нашето училище и Хасково по такъв начин“, отговори ученичката.

Нели Генова мечтае да следва Международни отношения и да се занимава с дипломация и международна политика в бъдеще.

Посланик Херо Мустафа беше посрещната по българската традиция с хляб и сол. На срещата с преподавателите и учениците от гимназията Херо Мустафа си размени мартенички със своите домакини.

„Това е една прекрасна традиция на приятелството. Символ на щастие и късмет за всеки“, каза за мартениците посланик Мустафа след срещата. По късно дипломат номер 1 на САЩ в София проведе работна среща и с кмета на Хасково Станислав Дечев.

Източник: monitor.bg