Учители

Популярна актриса става учител!

Актрисата и носителка на ”Оскар“ Анджелина Джоли беше обявена за гостуващ професор на Лондонското училище по икономически и политически науки – едно от най-престижните учебни заведения във Великобритания, пише британският в. ”Индипендънт“.

Новината предизвика противоречиви коментари в социалните мрежи, като някои потребители поставят под въпрос това, доколко е заслужен подобен статут и дори се подиграват с академичната титла на Джоли.

Магистърската програма, в която ще преподава Джоли, представлява едногодишен курс, включващ модули за жените, мира, сигурността, въпросите на половете и военизирането, както и човешките права.

Тя ще се присъедини към списъка с други престижни лектори на Центъра за жени, мир и сигурност към училището, като бившия британски външен министър Уилям Хейг.

Джоли ще преподава на студенти, завършващи магистърска степен. Актрисата, която е и посланик на добра вола на агенцията за бежанците на ООН, е защитник на правата на бежанците.

”Очаквам с нетърпение да обучавам студентите и да уча от тях, както и да споделям своя опит от работата си с правителства и ООН“, заяви Джоли. 

Източник: mediapool.bg