Училища

Полиция и КАТ засилват охраната на първия учебен ден

Засилено ще бъде присъствието на служители на МВР край училищата в страната на първия учебен ден, утре, 15 септември. Униформени и цивилни представители на полицията ще следят за реда и сигурността.

Те ще следят и как учениците „отбелязват“ срещите си след ваканцията. От МВР предупреждават, че няма да толерират младежи, употребили алкохол или наркотични средства.

Ежедневен контрол през учебната година ще има в районите около училищата и близките паркове и градинки.

Пътна полиция пък ще заеме местата си край пешеходните пътеки и невралгичните кръстовища с цел да осигурят безпрепятственото преминаване както на пешеходци, така и на водачи на МПС.

Днес стартира акция на КАТ „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“. Служители на пътна полиция ще проведат среща с родители и ще обяснят кои кръстовища са опасни и кои места са безопасни за учениците, информира „Труд“.

Утре никой катаджия в столицата не може да се надява на свободен ден. Мобилизацията е пълна и в центъра няма да има пешеходна пътека оставена без контрол от униформен.

Без работа в дните преди старта на учебната година не седяха и пожарникарите, които са проверили общо 1961 учебни заведения в страната и са дали препоръки за отстраняване на нарушения от различен характер.