Учители

Покана за участие в конкурса “Учител-будител във виртуалното пространство“

Скъпи учители, тази година темата на конкурса, който организираме по повод 1 ноември, Деня на будителите е „Младият човек между реалното и виртуалното„. Националния център за безопасен интернет Ви кани да се включите в конкурса, използвайки казуса като метод на работа по зададената тема.

Защо казус? От Националния център за безопасен интернет отчитат, че това е интерактивен метод, развиващ множество умения у младите хора. На основата на изпратените от Вас казуси от там ще имат възможност да съставим наръчник, на който да бъдете съавтори.

По този начин в Националния център ще са максимално полезни на по-широк кръг хора от учителската и ученическата общност. Не на последно място, от там се надяват това да стане широко използван метод за обсъждане и разрешаване на реални ситуации от виртуалния живот на учениците. Повече причини да изполвате казуси в работата си можете да прочетете тук.

Защо във виртуалното пространство? Съвременната реалност и развитието на технологиите водят до увеличаване на количеството време, което младежите прекарват в интернет. Много от ситуациите, които се създават във виртуалното пространство, са точно толкова реални, както ако се случват лице в лице. Ето защо е нужно да им помогнем да изградят умения за управление на киберсредата.

За да участвате в конкурса е нужно да сте учител в среден и горен курс, независимо от дисциплината по която преподавате, да разработите казус с инструкция и въпроси, следвайки описаните насоки, да го включите в някой от Вашите учебни часове и да опишете занятието по зададения формуляр за обобщение. Разработения казус с инструкция и въпроси и пълния формуляр за обобщение ни изпратите на имейл:

office@helpline.bg , най-късно до 20.10.2013г.

Всички казуси ще бъдат разгледани и оценени по няколко критерия които можете да откриете тук, като авторът на най-добрия казус ще бъде награден с мултифункционално устройство (принтер, копир, скенер). Победителят ще бъде обявен на 01.11.2013г.

Документи

Покана за участие
Матрица за оценка на казуси
Насоки за изработване на казус
Описание причините за избор на казус
Формуляр за обобщение