Ученици

Повече от 400 ученици участват в олимпиада за енергията

Олимпиадата на „За енергията 2011“ стартира през октомври. Проектът е част от образователната инициатива „Енергия за децата“, информира пресцентърът на електроразпределителното дружество Е.ОН.

Целта е да се даде възможност на участниците да проверят своите познания за енергията, както и да предизвика любопитство и мотивация за ефективното и разумното потребление на енергия сред тях.

Олимпиадата се провежда в три кръга на територията на четири области – Велико Търново, Габрово, Русе и Силистра. Участниците в състезанията са деца в четвърти клас, които вече са преминали обучение по проекта на Е.ОН България „Енергия за децата“ и имат необходимите познания за енергията.

Всяко училище в рамките на четирите области имаше възможност да се включи със свой отбор в състезанието в съответната община. Всеки отбор се състои от трима ученици, а журито от представители на училищата домакини. Над 400 ученици от повече от 130 училища на територията на четирите области се включват в инициативата.

Първият общински кръг вече стартира на 18 октомври със състезания в Севлиево и Павликени. Последваха съревнования в Силистра, Габрово, Горна Оряховица и Свищов. Учениците се представиха отлично и бяха наградени от компанията с лакомства и грамоти за участие. Най-добре представилите се отбори във всяка община получиха специални награди, грамоти за първо място и право на участие във втория областен кръг на олимпиадата.

Състезанията продължават с пълна сила в останалите общини до края на следващата седмица.

Предстои провеждане на следващите два кръга. Вторият кръг, който ще се проведе на областно ниво ще включва четири състезания, организирани във всяка от четирите области, с участието на съответните отбори, победители в първи кръг. Третият, финален кръг, ще се проведе във Варна с участието на четирите отбора победители във втория кръг.