Ученици

Повече от 3300 деца ще участват в проекта “Научи се да караш ски“

Заместник-министърът на образованието и науката Ваня Кастрева се включи в Седмото поредно издание на проекта „Научи се да караш ски“, което стартира на Витоша.

Реализирането на проекта се осъществява за седма поредна година от Българската федерация ски с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката, Регионалните инспекторати по образование и спонсори. За 6-те години в него са включени над 14 000 деца. От тях над 500 деца бяха спечелени трайно за белите спортове и продължават да тренират и участват в състезания.

През този зимен сезон се очаква още 3350 да усетят магията на ските.

По традиция в проекта се включват деца от I до  IV клас, на възраст от 6 до 10 години. Безплатното ски обучение е в рамките на 20 часа (4 дни) по специален  график. В проекта са включени и деца в неравностойно положение с цел интегрирането им чрез ски спорта. Тази година към Витоша, Банско, Пампорово, Боровец и парк Родопи в проекта се добавя и ски зона „Беклемето“, където ще се обучават деца от Плевен.

Сред гостите на Витоша бяха и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, Цеко Минев, президент на Българската федерация ски, и общинският съветник Анатоли Илиев.