Учители

Победители в конкурса “Учител-будител във виртуалното пространство“

Екипът на Българската линия за онлайн безопасност (БЛОБ) към Националния център за безопасен интернет и Мрежата на учителите новатори обявиха победителите в  конкурса за безопасна и отговорна употреба на интернет „Учител-будител във виртуалното пространство“.

Първа награда– лаптоп, осигурен от Българската линия за онлайн безопасност, печели   Генадий Матвеев – 26 СОУ „Йордан Йовков“, гр. София.

Втора награда  – презентационна аудио система за учители, осигурена от Брейнуер ООД, печели Николина Танева – СОУ „Д-р Петър Берон“, гр. Болярово.

Трета награда– мултимедиен комплект за създаване на електронно учебно съдържание (мишка, клавиатура, камера, слушалки), осигурен от Майкрософт България, печели Даринка Русева – СОУ с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“, гр. Русе.

Наградата за най-добре представил се клас – голяма торта, осигурена от Мрежата на учителите новатори, печели 11-и клас от СОУ „Д-р Петър Берон“, гр. Болярово с преподавател г-жа Николина Танева.

Учителите, които се включиха в конкурса, трябваше да разработят и проведат урок по безопасен интернет в рамките на един учебен час. Преподавателят избираше да включи в урока едно или повече от осемте ключови умения за безопасно използване на интернет  в зависимост от възрастта на учениците си и опита им в интернет.

Организаторите изразяват задоволство от широкия интерес, който конкурсът провокира сред учителите и учениците. Той доказа разбирането за важността на проблема за осигуряване на безопасно ползване на новите информационни и комуникационни технологии от децата и младежите.

Най-добрите 10 теми са публикувани в библиотеката на Мрежата на учителите новатори, за да могат да се ползват от всички учители, които имат желание да проведат занятия по онлайн-безопасност със своите ученици.

Подробно за конкурса.