Училища

Плевен и Търговище също излизат в дървена ваканция

Кметът на община Плевен Георг Спартански обяви ваканция за учениците за утре и сряда /27 и 28 февруари/, заради ниските температури и снегонавяванията. Това съобщи днес плевенският кмет. Той уточни, че е съгласувал издаването на заповед за два неучебни дни с Регионалното управление на образованието. Спартански допълни, че заради лошото време в Плевен „се вдига“ до следващо решение платеното паркиране в „синя зона“ – „докато се оправи времето“.

В Плевен създава проблеми не толкова силният валеж, а снегонавяването, коментира кметът. Личната му проверка на дейността на шестте снегопочистващи фирми е показала, че градът е проходим, но е можело да бъде почистен по-добре. При обиколката си не видях много снегорини и опесъчаващи машини, каза Спартански. Той уточни, че е имало затруднения за движението на тролейбуси по някои стръмни улици.

Плевенският кмет апелира фирмите да не спират работа и да почистват не само централните, но и страничните улици. От снегопочистващи фирми предупредиха, че паркираните автомобили до контейнери за отпадъци, както и в малките улички, пречат на работата на сметосъбиращата техника и на машините за почистване на снега. 

Кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров също обяви за неучебни 27 и 28 февруари за всички училища на територията на община Търговище. Причината е обилният снеговалеж, силният вятър, придружен с навявания, и очакваното понижаване на температурите. Занятията ще бъдат възобновени на 1 март 2018 година.

Източник: novini.bg