Ученици

Плащат за издирването на отпаднали ученици

До края на година и за следващата е предвидено допълнително възнаграждение за учителите, включени в екипите за издирване на ученици, отпаднали от училище. Предстои Отраслов съвет за тристранно сътрудничество, на който темата ще бъде дискутирана. Продължаваме да работим, търсим доброто заплащане, каза в отговор на въпрос в Русе зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова.

По думите й е изключително важно да се реализира механизмът за обхват и приобщаване, и изобщо – за оставане на учениците в училище. Повече от 1100 са екипите по обхват, които работят в цялата страна. „Не е лесно в никакъв случай, но е много отговорно и важно. Очакваме добри резултати“, заяви зам.-министърът. Според нея разковничето за успеха е всички институции да работят заедно. Ролята на училището е много важна в развитието и реализацията на децата на по-късен етап.

В Русе Михайлова присъства на изложение на институциите за образование и обучение на възрастни. То е част от третото издание на „Национални дни за учене през целия живот“, на което крайдунавският град е домакин. Инициативата се организира в рамките на проекта „Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни“, който се осъществява от МОН с финансовата подкрепа на

Програмата на Европейския съюз в областта на образованието, обучението, младежта и спорта „Еразъм+“ и с активното съдействие на областния управител на Русе и на кмета на крайдунавския град.

Източник: dnes.dir.bg