Мнения

Петя Евтимова представи енергийно ефективни автомобили

Заместник-министърът на образованието, младежта и науката Петя Евтимова даде старт на официалното представяне на енергийно ефективните автомобили, които ще участват в Shell Eco-marathon 2013.

„Министерството на образованието, младежта и науката е патрон на този проект за трета поредна година. Заставаме зад тази инициатива, защото тя дава чудесна възможност на нашите студенти и ученици да демонстрират на практика придобитите знания и да докажат уменията си във висококонкурентна международна среда“, каза в приветствието си зам.-министър Евтимова и допълни, че тази проява е отличен пример за успешно сътрудничество между бизнеса и образованието.

В тазгодишното издание на Shell Eco-marathon, ще се включат три български отбора, формирани от студенти от Техническите университети в София и Варна и ученици от Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм „Н. Вапцаров“ в гр. Чепеларе. Всички участници заявиха стремеж към върха на предстоящото състезание в Ротердам.

Ментори, чиято роля е да мотивира и вдъхне кураж, на младите състезатели от Варна и Чепеларе са съответно младият български актьор Димо Алексиев и олимпийският шампион по биатлон Екатерина Дафовска.