Мнения

Петя Евтимова откри конференцията “Мотивация за развитие“

Заместник-министърът на образованието, младежта и науката Петя Евтимова откри международна конференция „Мотивация за развитие“. Събитието, което се провежда за втора поредна година, се организира от Центъра за развитие на човешките ресурси към МОМН, предава пресцентърът на образователното ведомство.

„Този международен форум е една прекрасна възможност за споделяне на добри практики и дори за създаване на приятелства“, поздрави присъстващите Евтимова и продължи, посочвайки кариерното ориентиране като важна тема за Европейската комисия и за всички държави-членки, особено в контекста на Европейската стратегия „Европа 2020“.

Изграждането на системи за ориентиране през целия живот, които да подкрепят гражданите от ранна възраст в тяхното развитие е една от важните мерки в тази област. По тази причина МОМН полага специални грижи за кариерното ориентиране, като през тази година стартира проект по ОП „Развитие на човешките ресурси“, чиято цел ще бъде правилно напътствие на децата и учениците относно тяхното кариерно развитие.

След официалното откриване на конференцията заместник-министър Евтимова връчи грамоти на отличените участници в Националния конкурс за успешни практики в кариерното информиране, ориентиране и консултиране.