Ученици

Петокласничка потърси правата си пред властите заради тежките раници

Петокласничка потърси правата си пред властите заради тежките раници. Теодора Божкова от 35-о училище „Добри Войников“ написа жалба до председателя на Държавната агенция за закрила на детето, а постъпката ѝ впечатли хиляди в социалните мрежи.

Теодора трудно носи раницата си. Заедно с майка си я измерили – над 8 кг. Изчисляват, че това е 22,8% от теглото на момичето. „Български, литература, математика, география. Географията ми е четири неща. Руски и английски… Първо се шегувахме в класа, че ще подадем жалба, но аз се замислих защо наистина не го направим, щом наистина са ни тежки раниците“, казва ученичката.

Теодора събира подписите на съучениците си за жалбата. В интернет разбира до кого да я адресира. Постъпката ѝ бързо набира скорост в социалните мрежи, съобщи бТВ.

„Даде урок и на мен, и на баща си, и на всички родители в България, които стоим настрана, когато става въпрос за децата ни – казва майка ѝ Лилия Божкова. – Щастлива съм като майка! Много хора се свързаха с мен, написаха красиви неща, пожелавам го на всеки“.

Теодора очаква първо да получи отговор, а след това Агенцията да вземи мерки, за да защити здравето на учениците.

Източник: btvnovinite.bg