Петокласничка потърси правата си пред властите заради тежките раници

Петокласничка потърси правата си пред властите заради тежките раници

Петокласничка потърси правата си пред властите заради тежките раници. Теодора Божкова от 35-о училище „Добри Войников“ написа жалба до председателя на Държавната агенция за закрила на детето, а постъпката ѝ впечатли хиляди в социалните мрежи.

Теодора трудно носи раницата си. Заедно с майка си я измерили – над 8 кг. Изчисляват, че това е 22,8% от теглото на момичето. „Български, литература, математика, география. Географията ми е четири неща. Руски и английски… Първо се шегувахме в класа, че ще подадем жалба, но аз се замислих защо наистина не го направим, щом наистина са ни тежки раниците“, казва ученичката.

Теодора събира подписите на съучениците си за жалбата. В интернет разбира до кого да я адресира. Постъпката ѝ бързо набира скорост в социалните мрежи, съобщи бТВ.

„Даде урок и на мен, и на баща си, и на всички родители в България, които стоим настрана, когато става въпрос за децата ни – казва майка ѝ Лилия Божкова. – Щастлива съм като майка! Много хора се свързаха с мен, написаха красиви неща, пожелавам го на всеки“.

Теодора очаква първо да получи отговор, а след това Агенцията да вземи мерки, за да защити здравето на учениците.

Източник: btvnovinite.bg

Коментари във Facebook