Ученици

Петокласничка от град Левски с отличие от международно състезание по английски

Осем българи от различни възрастови групи успяха да стигнат до финала на международно състезание по английски език. Конкурсът се проведе в средата на май в Италия. В него се включиха 24 000 души от 30 държави. Сред финалистите е и петокласничка от основно училище „Максим Горки“ – град Левски.

Любена Георгиева от град Левски е сред 88-те финалисти в шестото издание на международно състезание по английски език в Италия. Любена се нареди сред най-добрите в света с краен резултат от 93 точки с четирите компонента слушане, четене, писане и говорене, съобщава БНТ.

Любена е с отличен успех. Резултатът по английски език се дължи единствено на интереса, който проявява в час, категорична е Славка Ленкова, учител по английски в основно училище „Максим Горки“.

Състезанието се организира от италианска фирма като координатор за страната ни е българско издателство.

През месец май основно училище „Максим Горки“ получи още едно признание. Заместник-директорът на учебното заведение Надежда Георгиева е сред четирите отличени преподаватели в категория „Директори и заместник-директори“. Това стана ясно на традиционната официална церемония „Учител на годината“ в София.

Днес Любена е пример за своите съученици, а Надежда Георгиева – за своите колеги. Казват, че мечтите се сбъдват само ако има кой да повярва в тях.

Източник: novini.bg