Ученици

Петокласници фалшифицирали училищен дневник

Все повече пада възрастта на учениците, които си позволяват да фалшифицират оценките си в училищния дневник, пише „Монитор“ след сигнали на преподаватели. Докато това досега се е случвало обикновено в девети-десети клас, то последните инциденти са с деца от пети клас.

Последният случай е в добричко СОУ, където малчуганите били изловени да поправят слабите си оценки в дневника, пише всекидневникът. Провинението лъснало преди дни, когато една от преподавателките забелязала в дневника подозрително високи оценки по предмета си на няколко ученика, които ги имали доста нелогично да досегашното си представяне в клас.

Двойките и тройките били заменени с добри и много добри оценки. След сигнала на учителката, виновниците бързо си признали.

Оценките поправяли със специален химикал с гумичка през междучасието, когато дневникът се пренасял от стая в стая. Въпреки че са проявили известна находчивост в действията си, „схемата“ им не сработила и планът е осуетен.

Любопитен факт е, че учениците със слаби оценки може и да не са особено грамотни, да не са наясно с математиката и изобщо не особено ученолюбиви, но нямат равни, когато трябва да проявят креативност, за да измамят за оценките си.

Някои представят пред мама и тате бележник менте, пълен от горе до долу с петици и шестици. Строгите директори подпечатват с печата на училището бележниците на всяка страница. По-либералните обаче се задоволяват с печат само на първата страница. Това позволява на изобретателните да подменят средните страници на ученическата книжка и там да си вписват каквито си искат оценки. По принцип до този похват прибягват учениците в горния курс.