Училища

Педагози се запознаха с най-новите IT образователни решения за работа в клас

Близо 70 учители и директори от област Велико Търново се запознаха с последните достижения на IT образователни продукти, разработени за класната стая, пише всекидневникът „Янтра днес“.

Преподавателите участваха в семинар на тема „Представяне на иновативни образователни продукти”, организиран от фирма „Вали“, съвместно с „Майкрософт – България“ и „Фуджицу“.

Софтуерът, който беше представен е одобрен от МОМН и с него вече работят в няколко родни училища. През следващата учебна година предстори по-широкото му въвеждане в региона на Велико Търново.

Едно от предложенията е технологично решение за изграждане на модерна IT учебна инфраструктура за класните стаи.

Друг продукт е базиран на последната Windows технология. Той позволява множество потребители да се свържат едновременно към един и същ компютър, като всеки може да работи независимо от другите в собствена сесия. Новата технология позволява на учителите лесно да наблюдават и напътстват учениците, както и да изобразяват по-лесно и нагледно учебния материал.

Другото преимущество е, че могат да свалят учебни ресурси, базирани на Windows платформа, които са налични. От друга страна, модерното решение помага на учениците да работят независимо един от друг, да се сработват лесно помежду си, да намират, използват и споделят информацията по-ефективно, да запазят проектите си във вид на файл на споделения хост компютър или на собствена USB флашка. По този начин младите хора ще придобият и умения за работа в екип. Най-голямото предимство е, че оборудването на класните стаи с такова решение би намалило разходите за консумация на енергия на половина, добавя още изданието.

Освен с предимствата на новите продукти, преподавателите бяха запознати и с полезни сайтове с много материали за тях и техните възпитаници, както и начини за достъп до безплатни програми, които да улеснят тяхното дигитално ежедневие в клас.

снимка: dnesbg.com