Учители

“Партньори в познанието“ събра преподаватели от цял свят на среща във Вашингтон

Педагози от повече от 70 страни се събраха на глобалния форум „Партньори в познанието“, за да приветстват новаторските приложения на технологиите в класните стаи. Събитието се провежда от 7 до 10 ноември в столицата на САЩ Вашингтон.

Световният лидер в света на информационните технологии Майкрософт обяви продължаване на сътрудничеството си с министерството на Образованието на САЩ, с Британския съвет и института Smithsonian за глобалния си проект за обучение на преподаватели, които с новаторските си идеи и ползване на последните достижения на информационните технологии ще вдъхновят учениците по време на обучението им в клас. Майкрософт вярва, че добре подготвените педагози могат да помогнат на съвременната младеж да преодоле различията и разделенията и ще окажат благоприятно влияние по време на тяхното образовани и формиране на умения. Всичко това от своя страна трябва да доведе до повече възможности за просперитет на младите хора през 21 век.

Глобалният форум на „Партньори в познанието“ е кулминация на една година, изпълнена с локални и международни събития и даващо отличие на  преподавателите, които ефективно използват технологиите в тяхната ежедневна педагогическа практика.

Събитието предоставя на тези изключителни педагози възможност да се конкурират и да получат признание в световен мащаб, а също така и да споделят и да си сътрудничат в най-добрите практики, ключови обучения и как да се прилагат творчески си идеи.

„Партньори в познанието“ е една от многото инвестиции, с които Майкрософт се ангажира, за да успее да помогне на възпитателите да подготвят по-добре учениците за педизвикателствата на живота след училище“, заяви вицепрезидентът образование в компанията Антъни Салсито.

„В Майкрософт вярваме, че магията се случва, когато нуждите на бизнеса се сливат със социалната отговорност и във все по-конкурентна глобална икономика, която да обедини организации, които са еднакво уверени, че образованието може да бъде успешна формула за подготовката на следващото поколение лидери“, добави той.

Салсито е на мнение, че нивото на подготовка на преподавателите е най-важният фактор за качеството и знанията на учениците. Затова и продължението на сътрудничеството на компанията с Министерството на образованието на САЩ е от такова голямо значение. Двете страни ще си партнират в мисията, колкото е възможно повече млади хора да предпочетат професията на педагога.

Като част от това, Майкрософт поема цялостното управление на интернет страницата teach.gov. В следващите месеци софтуерният гигант ще има ангажимента да потърси сътрудничество по конкретния проект от страна на частния сектор, както и други организации. Така ще се доведе до промяна в домейна на сайта, който ще стане .org.

Майкрософт обяви и петгодишно партньорство с Британския съвет – международна организация за образователни възможности и културни връзки, целяща да повиши качеството и достъпа в областта на образованието по целия свят.

Това партньорство ще обедини активностите на компанията и Британския съвет, грижейки се за използването на информационни комуникационни технологии за иновативни практики в преподаването и ученето. Целта е милиони ученици и студенти по света да получат познания и умения, необходими за живот и работа в 21-ви век.

Съвместни проекти ще изградят 80 дигитални центрове в училища в Етиопия, Гана, Кения, Нигерия, Танзания и Уганда, използвайки Windows Multipoint Server. По тях необходимото обучение ще получат повече от 20 000 училищни ръководители и учители, а над 100 000 учащи се ще имат достъп до високите технологии. Всичко това ще насърчи грамотността в целия регион.

„Аз приветствам нашето ново партньорство с Майкрософт, което ще ни позволи да се създадат възможности за милиони преподаватели, ученици и студенти по целия свят“, каза Мартин Дейвидсън, главен изпълнителен директор на Британския съвет.

„Като работим заедно, впрягайки“ технологиите за образование и обучение, ние може да дадем значителен принос за подготовката на младите хора по целия свят за живот и работа в 21-ви век“, добави още Дейвидсън.

„Партньори в познанието“, Институтът Smithsonian и TakingITGlobal продължават да разширява своята програма, която беше обявена по време на Глобалния форум за миналата година в ЮАР. Партньорството на трите страни впряга силата на технологиите в научните изследвания и набляга на приноса към опазването на околната среда. Тази година ще бъде поставен фокус върху качеството и количеството на водите, както и да се гарантира безопасността й за хората и околната среда.

Глобалният форум на „Партньори в познанието“ се провежда от 7 до 10 ноември в столицата на САЩ Вашингтон.

Повече информация за събитието можете да намерите на:
http://bit.ly/pu4GSO
или
https://www.facebook.com/partnersinlearning
както и на # PILGF в Twitter.

Информация за „Партньори в познанието“
„Партньори в познанието“ е десетгодишен проект с близо $ 500 млн. ангажимент от страна на Майкрософт с цел подпомагане на образователните системи по целия свят. От самото си създаване през 2003 г., „Партньори познанието“ е достигнал до повече от 196 милиона учители и ученици в 114 страни. Подкрепа и силен партньор програмата има в лицето на Learning Network, една от най-големите глобални професионални мрежи за преподавателите, свързваща милиони учители и училищни ръководители по целия свят в една общност на професионално развитие.