Училища

Парафлоу дарява учебно-тренировъчен център на НФСГ

В деня на откриването на учебната година, Парафлоу ще дари компютърно оборудване за учебно-тренировъчен център по икономика в Национална финансово-стопанска гимназия, София.

Тържественото прерязване на лентата ще се състои на 15 септември, сряда, от 12:00 часа в училището на адрес: София 1421, кв. Лозенец, ул. „Розова долина” №1.

Обновеният учебен център ще бъде открит от Иван Арсов – Директор на НФСГ и Николай Аврамов – Управител на Парафлоу Комуникейшънс.

Специални покани са изпратени на кмета на град София – Йорданка Фандъкова, кмета на община Лозенец – Прошко Прошков, членовете на Австрийското търговско представителство в България, Ваня Кастрева – Началник на РИО София-град, Цветан Симеонов – Председател на БТПП.

Парафлоу Комуникейшънс ООД е водещ системен интегратор на българския пазар на информационни технологии и лидер във внедряването на информационни и комуникационни технологии, бизнес приложения и ИТ решения.

Фирмата е с успешен опит в изграждането, управлението и сигурността на информационни и комуникационни инфраструктури в публичния и финансовия сектор, образованието и индустрията.

Национална финансово-стопанска гимназия е професионално училище с реален принос и престижно 97-годишно присъствие в националната образователна система.

През 1913 г. по инициатива и с финансовата подкрепа на Софийската търговско – индустриална камара е основана Софийска мъжка търговска гимназия, открита от председателя на камарата Иван Грозев.

Специално за Търговската гимназия, в края на 20-те години на миналия век е изградена внушителна за времето си сграда в Софийския квартал „Лозенец”. Тя е построена по проект на архитект Михаил Пушкаров и днес е паметник на културата. Нейни отличителни елементи са часовниковата кула и скулптурната фигура на древногръцкия бог Хермес – покровител на търговците, печалбата, интелекта, ловкостта и красноречието.

След 1990 година, гимназията се включва в Българо-австрийския проект за реформи в професионалното образование. Вследствие на това, са създадени две нови специалности – “Икономика и мениджмънт” и “Предприемачество и мениджмънт”, както и Учебно-тренировъчните форми, в които “учениците се учат да работят в реална бизнес среда”.

В гимназията се работи по международни проекти в рамките на програмата „Учене през целия живот”, национални програми на МОМН, НПО и партньорски училища от Австрия, Англия, Швеция и др.

Завършилите обучението си получават Диплома за средно образование, Свидетелство за професионална квалификация и Декрет на Австрийското Федерално министерство на образованието, изкуството и културата.

Мото на училището е мисълта на Константин Ушински: „Предава се мисъл, извлечена от опит, а не самият опит“.