Училища

Парафлоу дари компютърно оборудване на НФСГ

В деня на откриването на учебната година, по случай 15-та си годишнина Парафлоу дари компютърно оборудване за Учебно-тренировъчния център по икономика в Националната финансово-стопанска гимназия. Дарението е на стойност 12 000 лв. и е предназначено за центъра, в който учениците от гимназията провеждат занимания, симулиращи реална бизнес среда. Идеята на тренировъчния център е да развива у тях умения, които ще подпомогнат впоследствие адаптацията им към работа в реален офис и решаването на конкретни икономически казуси.

Иван Арсов – Директор на НФСГ и Николай Аврамов – Управител на Парафлоу Комуникейшънс тържествено прерязаха лентата на центъра точно в 12 часа на 15 септември в присъствието на кмета на община Лозенец – Прошко Прошков, Райнхарт Цимерман – търговски аташе при Австрийското посолство и Ваня Кастрева – Началник на РИО София-град.

„От една страна ние продължаваме традицията да работим за българското училище  след мащабния проект „Национална образователна мрежа на училищата в България” на Министерство на образованието, младежта и науката, в който активно участвахме. От друга – все пак сме тийнейдържъри, тази година ставаме на 15 и трябва да мислим за нашите връстници, каза с усмивка Николай Аврамов, Управител на Парафлоу Комуникейшънс.

Иван Арсов, който е Директор на НФСГ от 1986 година, а преди това ученик и учител в същото училище, припомни мотото на гимназията – мисълта на Константин Ушински: „Предава се мисъл, извлечена от опит, а не самият опит.” И за това се радваме, когато успешни компании като Парафлоу Комуникейшънс ни подкрепят финансово, защото ни помага да подготвяме по-успешно подрастващите за бъдещата им адаптация към бизнес средата в България.