Ученици

Пак проява на агресия при ученици

Ученик на 12 години от Търговище е пребил друго дете, с година по-голямо от него, в първия ден на новата година. Родителите на седмокласника С.С. са подали жалба в полицията и до регионалния инспекторат по образование.

Според потърпевшия, той си играел на улицата, когато побойникът го нападнал без никаква причина. Биячът тренира борба и намерил добър повод да отиграе някои от хватките срещу безпомощния си съперник.

След това го заплашил да не се оплаква и му „обещал“ още бой в противен случай.

Мятал го е през рамо, правил разни хватки от борбата. Заплашил го да не се оплаква, защото ще последва нов бой. Детето ни е уплашено много“, съобщиха родителите, цитирани от „Труд“.

Те са извадили медицинско, според което синът им има кръвонасядания и следи от удари. Бил ритан и в бъбреците.

Побойникът е възпитаник на спортното училище в града. Според класната му е добър и упорит ученик. От ръководството на училището разполагат с неговата версия – бил провокиран и обиждан.

Вчера пък стана ясно, че ученици от Велико Търново са млатили преподавател по физическо. Стана ясно, че един от побойниците е възпитаник на местния футболен клуб.

В последните месеци страната ни на няколко пъти изтръпна при вести за ужасяваща жестокост и проява на агресия у подрастващите.

Oще по темата