Ученици

Официално откриха Седмицата на четенето

В препълнената с ученици голяма зала на Националния дворец на децата заместник-министърът на образованието и науката Ваня Кастрева откри Първата националната седмица на четенето.

„Всеки един от нас знае, че чете по различни причини: един за удоволствие, друг, за да намери отговори, трети – да сравни какво се е случило преди него, четвърти – да научи нещо различно, пети – просто за да се чувства добре във времето, с което разполага, пътувайки във времето и пространството“, сподели Кастрева.

Поради това Министерството на образованието и науката (МОН) реши да започне тази национална кампания, достигайки до всеки един – малък и голям, всеки, който обича знанието, книгата, който обича да се наслади на удоволствието да разбере нещо повече за света, включително и за себе си. В същата посока е и анкетата, която започва от днес на електронната страница на МОН по въпроса „Чета, защото…“

„Чета, защото четенето ми носи удоволствие“, заяви Михаил Григоров, който е четвъртокласник. Бе направена импровизирана анкета в залата, като се включиха много ученици, всеки със собствено обяснение, защо посяга към книгата.

До 12 декември 2015 г. в столицата и страната е предвидена богата палитра от разнообразни прояви с участието на писатели за деца и юноши, популярни личности, които ще четат разкази и приказки. В програмата са включени конкурси, състезания и концерти на детски състави.