Мнения

От следващата година стартира програмата „Бадминтон в училище“

Програма „Бадминтон в училище“ ще стартира от следващата година. Това стана ясно на среща между министъра в оставка на младежта и спорта Красен Кралев, вицепрезидента на Европейската бадминтон конфедерация Мурад Юзмекик, председателя на Българската федерация по бадминтон проф. д-р Пюзант Касабян и изпълнителния директор на родната федерация д-р Володя Златев.

Програмата ще осигурява оборудване за бадминтон на училища в страната и ще популяризира спорта сред децата. Вицепрезидентът на европейската централа Мурад Юзмекик е в България за провеждащата се от 11 до 13 ноември в зала „Европа“ Европейска квалификация по бадминтон – отбори мъже и жени. „Гордеем се, че имаме едни от най-добрите отбори в Европа“, каза на срещата министър Кралев. „Бадминтонът е един от най-бързо развиващите се спортове в страната, той е лесно достъпен и привлекателен за децата“, добави той.

Вицепрезидентът на Европейската бадминтон конфедерация благодари на министър Кралев за подкрепата, която Министерството на младежта и спорта оказва на българския бадминтон. Той сподели, че България притежава състезатели на много високо европейско ниво. Мурад Юзмекик връчи на председателя на БФ Бадминтон проф. д-р Пюзант Касабян най-високото отличие на европейската централа – Наградата на президента, а министър Кралев отличи федерацията с почетен плакет за популяризирането и развитието на спорта, предаде БГНЕС.

В отборната Европейска бадминтон квалификация в София участват отборите на България, Естония, Литва и Фарьорски острови, като отборът победител ще се класира за финалите на Европейското първенство в Полша през февруари догодина. България има реални шансове да се класира за финалите.

Източник: actualno.com