Ученици

От днес до 7 март се провежда V Национално състезание по ИТ

От днес до 7 март се провежда V Национално състезание по информационни технологии „XXI век – иновационни технологии в българското образование” (www.montana-it.com), което ежегодно се състои в гр. Монтана.

 

Генерален спонсор на състезанието е Microsoft България. Организатори са МОН, Пловдивски университет, Технически университет – Габрово, СМБ, РИО – Монтана, ПМГ „Св. Климент Охридски” – Монтана и Школа по WEB дизайн към ПМГ, община Монтана. Домакин на събитието е ПМГ „Св. Климент Охридски”.

 

Участниците в националното състезание изготвят и защитават пред комисия разработени от тях проекти, демонстриращи и спомагащи за приложението на новаторски технологии в българското образование.

 

След участието в състезанието всеки проект се предоставя за свободно ползване за нуждите на българското образование.

 

Категориите, в които участват проектите са:

1.      „WEB – приложения” – за ученици 8-12 клас

2.      „Приложни програми” – за ученици 8-12 клас

3.      „Компютърни презентации” – за ученици 5-7 клас

4.      „Компютърни презентации” – за ученици 8-10 клас

 

Проектите в първите две категории се изготвят предварително. Те могат да бъдат изработени от един или двама ученици под ръководството на научен ръководител или консултант.

 

Състезателите в категория „Компютърни презентации”, която е за ученици 5-7 клас и 8-10 клас, не подготвят предварително проекти. В деня на състезанието те получават материали и тема от журито.