Мнения

Отстраненият директор на СМГ все още не е видял заповедта си за уволнение

Отстраненият директор на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов възнамерява да обжалва уволнението си. В предаването „Лице в лице” по bTV той заяви, че все още не е получил достъп до заповедта си за уволнение. “Преди седмица съм подал заявление в Регионалното управление по образованието, с което искам препис извлечение от заповедта. Експертка ми се обади и каза, че няма да ми я дадат на ръка, а на посочен от мен адрес. Посочих адрес, но все още не е донесена”, изтъкна той.

Той отново подчерта, че уволнената от него учителка Петя Тодорова е ощетила 130 деца от СМГ и още от страната да не могат да се класират на национален кръг на състезанието „Европейско кенгуру”.

„Заради децата го направих, жертвах си кариерата и здравето тези два месеца заради тях, защото не ми е безразлично да се ощетяват децата от СМГ”, отбеляза Стоянов.

Бих го направил пак, ако трябва още пет пъти да ме уволнят, категоричен беше той. По думите му Петя Тодорова не е играла по правилата. „Започна с уличните изяви, деца и родители да излизат на улицата. Спечели този, който играе не по правилата”, посочи Антони Стоянов.

Източник: btvnovinite.bg