Учители

Отново насилие над учител!

60-годишен мъж от Кюстендил е задържан в полицейския арест в края на миналата седмица за хулиганска проява.

Подразнен от ученици от близки до дома му училища в Кюстендил, той е отправял закани към тях и ударил по главата  придружаващата ги до училищния автобус учителка.

Мъжът ударил учителка пред 5-то ОУ и Спортното училище е бил предупреждаван от полицията преди около 2 години, когато е влязъл в двора на учебните заведения с газов пистолет.

Той е имал лошо отношение към децата от ромски произход, съобщи Дарик.

Учителката по география от Спортното училище, която в петък е била дежурна по изпращането на учениците до училищния автобус, го е помолила да не се занимава с децата, след което 60-годишният мъж е ударил два пъти жената в лицето и е счупил очилата й.

Агресивният мъж продължил да търси ничин за саморазправа с децата, при което друга учителка, дежурна от основното училище, го спряла, пръскайки го със спрей за самозащита.

Инцидентът е станал около 16:30 ч. в петък, когато ученици от двете училища изчакват училищните автобуси, за да се приберат по домовете си, в селата от община Кюстендил.

В този момент обаче не е имало деца от ромски произход, защото те се извозват по друго време.

60-годишният нападател живее в кооперация срещу двете училища, които са в една сграда, в кюстендилския квартал „Могилата“.

Източник: dnes.bg