Ученици

Отново медали за учениците на 125 СУ „Боян Пенев“ от Международното състезание по математика

И тази година отборът по математика на 125 СУ „Боян Пенев“ се представи отлично на математическото състезание за купата на По Льонг Кук в Хонг Конг.

В индивидуалното състезание, в което участваха 128 ученици от цял свят, Ивайла Радкова и Симеон Дойчинов заеха трето място и спечелиха бронзови медали. В отборната надпревара отборът на училището попадна в най-силната група с постигнат втори резултат – 9 от 10 точки. Даниел Иванов, Георги Пашалиев, Ивайла Радкова и Симеон Дойчинов получиха бронзови медали и купа Merit.

Световното състезание по математика за средношколци до 14 години PMWC се организира от фондация „По Льонг Кук“ – една от най-големите благотворителни организации в Хонг Конг, и The Education University, като отборите участват в него по лична покана на организаторите.

„И тази година надпреварата беше оспорвана, а задачите – по-трудни от миналогодишните, но нашите ученици отново показаха, че освен знания, имат и силен отборен дух. Гордеем се с тях и вярваме, че ще се представят блестящо и на предстоящите до края на годинaта състезания“, споделиха ръководителите на отбора Мадлен Христова и Юлия Душкова.

По-рано този месец 125 СУ „Боян Пенев“ участва с два отбора и на Международното математическо състезание BIMC 2018 в гр. Бургас, в което се представиха 167 отбора от 30 държави. Отборът на училището за ученици до 7 клас завоюва следните награди: Тодор Недев, Виктор Попдончев и Димитър Лазаров – награди Merit. В отборната надпревара отборът, в който участва и Павел Шияков, взе сребърни медали и купа за първи подгласници. Отборът за ученици до 9 клас беше представен от осмокласниците Ангел Райчев – сребърен медал, Мартин Димитров и Димитър Русев – бронзови медали, и Борислав Стоянов – награда Merit. В отборната надпревара отборът спечели бронзови медали и купа за втори подгласници.

Може да намерите повече информация за 125 СУ „Боян Пенев“ на адреси www.sou125.com и www.facebook.com/125sou.