Отново медали за учениците на 125 СУ „Боян Пенев“ от Международното състезание по математика

Отново медали за учениците на 125 СУ „Боян Пенев“ от Международното състезание по математика 125 SU Boyan Penev_Hong Kong_19072018

И тази година отборът по математика на 125 СУ „Боян Пенев“ се представи отлично на математическото състезание за купата на По Льонг Кук в Хонг Конг.

В индивидуалното състезание, в което участваха 128 ученици от цял свят, Ивайла Радкова и Симеон Дойчинов заеха трето място и спечелиха бронзови медали. В отборната надпревара отборът на училището попадна в най-силната група с постигнат втори резултат – 9 от 10 точки. Даниел Иванов, Георги Пашалиев, Ивайла Радкова и Симеон Дойчинов получиха бронзови медали и купа Merit.

Световното състезание по математика за средношколци до 14 години PMWC се организира от фондация „По Льонг Кук“ – една от най-големите благотворителни организации в Хонг Конг, и The Education University, като отборите участват в него по лична покана на организаторите.

„И тази година надпреварата беше оспорвана, а задачите – по-трудни от миналогодишните, но нашите ученици отново показаха, че освен знания, имат и силен отборен дух. Гордеем се с тях и вярваме, че ще се представят блестящо и на предстоящите до края на годинaта състезания“, споделиха ръководителите на отбора Мадлен Христова и Юлия Душкова.

По-рано този месец 125 СУ „Боян Пенев“ участва с два отбора и на Международното математическо състезание BIMC 2018 в гр. Бургас, в което се представиха 167 отбора от 30 държави. Отборът на училището за ученици до 7 клас завоюва следните награди: Тодор Недев, Виктор Попдончев и Димитър Лазаров – награди Merit. В отборната надпревара отборът, в който участва и Павел Шияков, взе сребърни медали и купа за първи подгласници. Отборът за ученици до 9 клас беше представен от осмокласниците Ангел Райчев – сребърен медал, Мартин Димитров и Димитър Русев – бронзови медали, и Борислав Стоянов – награда Merit. В отборната надпревара отборът спечели бронзови медали и купа за втори подгласници.

Може да намерите повече информация за 125 СУ „Боян Пенев“ на адреси www.sou125.com и www.facebook.com/125sou.

Коментари във Facebook