Институции

Отличниците с по-голям шанс за студентска бригада в САЩ

Добрите оценки в студентската книжка ще дадат по-големи шансове за одобрение за виза на кандидатите за бригади в САЩ, съобщиха от Американското посолство в София.

По време на краткото събеседване с американските консули студентите трябва да убедят интервюиращия ги, че планират да се завърнат в България, за да продължат образованието си. Това може да стане с представяне на добри резултати в студентската книжа и академичната справка за всички предмети, изучавани през семестрите.

„Оценките, нанесени в студентската Ви книжка и/или в академичната справка, показват дали сте сериозен студент или не. Демонстрирайки, че сте добър студент, който се отнася сериозно към обучението си и има добри оценки, ще съумеете по-лесно да убедите интервюиращия консул, че планирате да продължите с Вашето образование след края на лятната бригада.“, съветват от Посолството.

Събеседването с американските консули за виза е последната стъпка за лятна работа в Щатите. Преди това кандидатите трябва да са преминали успешно работните си интервюта и да са получили разрешително за работа. За лятна бригада могат да кандидатстват студенти, които следват редовно, владеят английски и са на възраст между 18 и 28 години.

Източник: monitor.bg