Ученици

Отличия от Международна олимпиада по биология

Три медала и една почетна грамота спечелиха наши ученици на 27-та Международна олимпиада по биология, която се проведе от 17 до 24 юли 2016 г. в град Ханой, Виетнам. Участие в олимпиадата взеха 253 състезатели от 66 страни.

Българският национален отбор бе представен от четирима ученици – Цветослав Георгиев и Габриела Христова от СМГ „Паисий Хилендарски“ – София, и Виктория Христова и Никола Тодоров от НПМГ „Акад. Любомир Чакалов” – София.

В Ханой Сребърен медал получи победителят на Националната ни олимпиада по биология за тази година Цветослав Ангелов от СМГ, два бронзови медала спечелиха Виктория Христова и Никола Тодоров от НПМГ, а Габриела Христова от СМГ получи почетна грамота за достойно представяне.

Ръководители на Националния отбор по биология са доц. Албена Йорданова от Медицински факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, доц. Снежана Томова от Биологически факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и докторант Радослав Александров от Института по молекулярна биология към БАН. 

Източник: МОН