Ученици

Откриха “Седмицата на спорта“, ученици ще спортуват безплатно

Учениците в София ще могат да се възползват безплатно от услугите комплекс „Спортна София“ в Борисовата градина, като част от кампания, целяща да привлече вниманието на подрастващите към спорта.

С нея организаторите искат да отдалечат децата от вредните навици и да ги насочат към възможно най-здравословния начин за прекарване на ваканцията.

Едно от футболните игрища, масите за тенис, както и площадките за петанка са отворени за безплатно ползване от 10 до 13 ч и от 17 до 20 ч тази седмица.

Вчера зам.-министърът на спорта Иван Ценов откри „Седмица на спорта“, която е част от образователната кампанията на Съюза на пивоварите в България „Родители, разговаряйте с детето си за алкохола“. През тази година съюзът е мотивиран да превърне кампанията „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“ в дългосрочна програма за превенция употребата на алкохол от лица под 18 години.

„Използвам възможността да благодаря на всички институции и неправителствени организации за включването им в това събитие. За нас е чест да участваме в тази инициатива. Проблемът е, че спортът става елитарно занимание. Събитието, което организира Съюзът на пивоварите в България е хубаво, по този начин се дава възможност на повече деца безплатно да се докоснат до спорта, който е най-добрият начин те да растат. Откривам седмицата на спорта под мотото „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“, така заместник-министър Иван Ценов откри седмицата на спорта в Борисовата градина.

Инициативата бе подкрепена от известните спортисти Георги Глушков, Евгени Иванов, Светозар Иванов и Надежда Алексиева. Те подчертаха, че спортът изгражда характер, навици и предразполага към нови запознанства и приятелства. Отправиха призив към родителите да насърчават децата си да опитват различни видове спорт, за да може да изберат този, който е най-подходящ за тях.