Ученици

Откраднаха учебниците на децата от приюта на отец Иван

Децата в приюта на отец Иван имат нужда от дрехи и учебни материали. След първия учебен ден се оказва, че много от тях нямат учебници и тетрадки. Причината е, че крадци са проникнали на мястото, където са били съхранявани училищните пособия. А отецът разчита основно на дарители, за да може да изпрати на училище всички деца, които е взел под крилото си.

В домовете в с. Нови хан и с. Якимово живеят общо 310 души, от които 170 са деца, от бебета, родени в дома, до 18-годишни. По-малките ходят на детска градина. Децата до осми клас посещават учебните заведения в двете села, а по-големите – столичните гимназии, сред които и Софийската духовна семинария.

Пред Bulgaria ON AIR отец Иван сподели, че необходимите на децата учебни пособия са били набавени, но обирджии разбили склада в Якимово, в който са се съхранявали те и взели всичко. „Средствата са малко, чрез дарения ще се опитаме да набавим тетрадки и униформи. Не е лесно да се закупят 70 чифта обувки и панталони. Вярвам обаче, че малко по малко ще се справим и децата ще имат всичко, от което имат нужда“, сподели отеца.

Aко искате да помогнете, можете да изпратите дарение по пощата или пари по банков път: Дом за сираци „Св. Николай“ при храм „Св. Троица“, с. Нови хан, п.код 2110 БУЛСТАТ: 175743823

Банкова сметка в лева: UNI CREDIT BULBANK, клон Елин Пелин IBAN: BG72UNCR 96601000411600 BIC: UNCRBGSF

Източник: actualno.com/ bgonair.bg