Отворена среща „Ненасилствена комуникация: начин да разбираме по-добре себе си и другите“ на 28 юни във Варна

На 28 юни варненци ще имат възможност за първи път да участват в отворена среща с международен обучител по Ненасилствена комуникация, за да могат да разберат как по-съзнателно да се справят с конфликтите и как да са по-наясно със себе си в трудните периоди.

Ненасилствената комуникация е метод създаден от американския психолог Маршал Розенберг, който съчетава позитивната психология на Каръл Роджърс и философията за ненасилие на Махатма Ганди. Той включва използването на 4 елемента при изразяването и изслушването (наблюдения, чувства, нужди, молба), които имат за цел отправянето на ясни послания и намаляване на фините форми на насилие в думите, което като резултат води до намаляване на конфликтите и неразбирателствата.

На 28 юни от 18:00 часа в хотел „Черно море“ на бул. „Сливница“ 33 Ирмтрауд Каушат ще ви въведе в метода. Събитието е подходящо за възрастни и младежи с интереси по темите за взаимоотношенията, ефективната комуникация и съзнателно общуване и се организира от “Образователна общност – Варна”.

На събитието чрез няколко кратки упражнения участниците ще имат възможност да изпитат как ННК помага да разберем себе си и другите по-задълбочено.
Те ще могат да изследват значението на нуждите, на връзката между нуждите и чувствата, а така също и на причините за собствените им действия.
За да запазите своето място, е нужно да се регистрирате на този ЛИНК: https://forms.gle/22HPkQLwCeyuGDfk9

Събитието няма определена такса за вход. При желание може да се оставят дарения за покриването на разходите по организирането му и пристигането на водещата в България.

За повече информация, може да разгледате Facebook събитието: https://www.facebook.com/events/2609250649236192

Сдружение “Образователна общност-Варна” има за мисия да свързва хора и хуманистични идеи в образованието и родителството за процъфтяването на всяко дете в града ни. За целта вече 5-та година организира срещи със специалисти, обучения на родители и педагогически специалисти, конференции и групи за подкрепа във Варна.

Източник: Сдружение “Образователна общност-Варна”