Мнения

Отварят паралелки с китайски език в Пловдив

Паралелки с изучаване на китайски език в пети клас ще бъдат въведени за първи път в Пловдив през тази година. Ако има достатъчно желаещи, групите ще са от около 10-12 деца в ЧПГЧ „Едмонд Бърк“, съобщава в. „Твоят ден“.

Още ще през априлската и лятната ваканция до следващата учебна година училището организира школи по азиатския език, като целта е да се събуди интереса към него от страна на децата. Обучението от пети клас се въвежда заради договор между „Едмонд Бърк“ и Националното военно училище във Велико Търново, уточнява още изданието.

След допълнително обучение в Академията, те изучилите се ще имат възможността да станат аташета и дипломати в най-многолюдната държава в света.

В тази връзка предстои откривана на паралелки с японски, арабски и корейски език, коментира собственичката на частното езиково училище Фанка Истаткова.

Часовете ще бъдат водени от китайски преподаватели с необходимата подготовка. Азиатският език ще се учи успоредно с английския или през него. това се налага заради спецификата на учебниците и методиката. Все още не е изяснен разметът на таксата.
––
На снимката: Йероглифите за „образование“ на традиционен китайски