Ученици

Осмокласник вилнее с брадва в училище

Ученик от осми клас на училище „Хр. Смирненски“ от търновското село Водолей е вилнял с брадва в класната стая, съобщава местната полиция.

Случката се разиграла този петък около 9:15 часа. 15-годишният Деян нахлул с брадвата в стаята на ученици от пети клас, докато учителката разпечатвала материали за предстоящия час в друг кабинет.

Той забил опасния предмет в катедрата с многозначителното „Това да ви е за урок“, след което изчезнал. По-късно е признал всичко в полицията.

От училището обясняват, че Диян Юлиянов е проблемен ученик със слаб успех и противоречиво поведение. По всяка вероятност той ще повтаря класа след като има двойки по български, биология и химия и може би това е отключило неочаквано голямата агресия.

Изпълнението с брадвата е само пореден епизод от постоянния екшън около Диян. Преди месец той заедно с няколко приятели потрошил прозорците на училището.

Пред полицаите той обяснил, че учителите били виновни, защото искали да му пишат слаби оценки за годината.

Според родителите обаче, Диян е нарочен от всички в училището. Самият ученик пък описва инцидента с брадвата като случайност. Той просто я вдигнал, но ръката му се завъртяла и сечивото паднало върху паянтовата катедра.

„24 часа“ цитира брат му, според когото един счупен чин е далеч по-леко провинение пред ширещата се престъпност в страната. Младежът няма дори основно образование…

снимка: „24 часа“