Мнения

Осми фестивал на образованието

На 25, 26 и 27 април 2013 г. ще се състои Осмият Фестивал на българското образование (www.edufest.info). Събитието се организира за осма поредна година от неправителствени организации, работещи в областта на образованието и спорта, със съдействието на държавни институции, общини, медии, фирми.

Темата на фестивала е „Партньорство в образованието“. Събитието отново ще се състои в околното пространство пред Националния дворец на културата.

Предходното издание на Фестивала на българското образование през април 2012 г. премина с изключителен успех, благодарение на съвместните усилия на всички организатори и подкрепата от страна на Министерството на образованието, младежта и науката и Министерството на спорта, както и на РИО на МОМН и Столична община. В събитието общо участваха над 220 институции – над 100 училища от целия спектър на средното образование, детски градини, висши училища и колежи, над 70 спортни федерации и клубове, над 40 неправителствени организации, представители на бизнеса и др. Посетителският поток през трите дни надхвърли 30 000 души.

Oще информация за изданието през 2013 г.