Ученици

Осакатили ученик погрешка

Жестоко пребитият преди няколко месеца ученик Андрей Илчев е станал жертва погрешка. Това обяснил 16-годишният побойник Валентин Стоянов по време на тръгналото вчера дело срещу него.

Казал е, че сбъркал Андрей с момче, което участвало в предишен бой между ученици от двете училища. Така го прави инвалид за цял живот“, обясни адвокатът на родителите на Андрей – Васил Василев, цитиран от „Труд“.

Инцидентът стана на 23 ноември до 35 СОУ, когато Валентин си сложил маска и атакувал в гръб Андрей. Свалил го на зямята и почнал да го рита. Последиците от жестокия побой са отстранен бъбрек на жертвата и инвалидност за цял живот.

Объркалият се побойник не благоволи да сподели мнение пред репортерите. Според майка му той е невинен, а поред баща му – преставителите на медиите са „нещастници“. Синът му пък вече четири месеца осмисля поведението си в поправителния център за непълнолетни в Бойчиновци.

„Заради удар в главата Андрей е получил загуба на памет. Не помни дори какви часове са имали в училище в онзи ден“, обяснява още адвокат Василев.