Ученици

Оригами срещу дрогата!

Ученици от пети клас на 8 СОУ „Арсени Костенцев“ в Благоевград участваха в дискусия на теми, свързани с вредата от наркотиците. „Притеснения, страхове, тревожност и търсене на помощ“ от цикъла „Психично здраве“ беше темата на срещата, инициирана от Младежкия дом в града, пише „Вяра“.

От нея стана ясно, че децата се интересуват живо по темите за наркоманиите, насилето, СПИН, страхове и тревожност и др. С тях разговаряха д-р Теменужка Любенова и Магдалена Ряхова от Областния съвет по наркотични вещества. Учениците и специалистите коментираха в неформална обстановка ситуации от ежедневнието, които могат да донесат неприятности на децата.

Петокласниците вече знаят как трябва да постъпят, ако непизнат ги почерпри с дъвка или бонбон на учицата например. Те са наясно и за това, че за проблемите трябва да се говори и споделя, за да могат да бъдат по-бързо решени.

Възпитаниците на „Арсени Костенцев“ бяха посветени и в древното японско изкуство „оригами“. На гърба на хартията те прочетоха покъртителни истории на хора, попаднали в зависимост от наркотичните вещества.

Още по темата