Училища

Онлайн училищен дневник от М-Тел

Технологични предложения за улеснение на общинската дейност е представил на 18 май главният изпълнителен директор на М-Тел Андреас Майерхофер в рамките на Шестата световна среща на българските медии във Виена. В панела „Столици на 21 век” са участвали още кметът на София Йорданка Фандъкова, заместник-кметът на столицата Минко Герджиков и други представители на бизнеса в България.

 

Иновативни продукти и услуги като електронен училищен дневник, дистанционно управление на отоплението в обществени сгради, интегрирано решение за диагностично-консултативните центрове и услуга за ползване на мобилни билети в градския транспорт са част от предложенията на М-Тел в полза на по-ефективната общинска дейност.

 

Електронният училищен дневник е ефективен инструмент за проследяване и управление на учебния процес по електронен път, както и лесен и удобен комуникационен канал за обявяване на организационни планове, неучебни дни и други. Системата може да скъси дистанцията между училището и родителите. Тя ще помогне и конкретно на родителите, като директно на мобилния си телефон те ще могат да получават SMS-и с навременна информация за присъствието на детето си в клас, както и за неговите оценки.

 

Дистанционно управление на отоплението в обществени сгради е друго решение, от което общините биха могли да се възползват. Прилагането му ще спести до 35% от енергията и разходите за отопление, без окабеляване и допълнителни ремонтни дейности. Решението, предлагано от М-Тел, е в синхрон с технологичните и еко инициативи на Европейския съюз.