Ученици Училища Учители

Онлайн състезание по четене с разбиране за деца и класове от 1. до 7.клас

На 1 април Книговище стартира онлайн състезание по четене с разбиране за деца и класове от София – първото по рода си в столицата. То е част от кампанията „София чете“, подкрепена от Програма „Култура“ на Столична община. Към състезанието се присъединяват и областите Кърджали, Монтана, Пазарджик, Стара Загора – със съдействието на регионалните управления на образованието в областите, съобщават организаторите.
Състезанието по четене с разбиране ще е отворено за всички деца и класове от 1. до 7. клас от 1 до 30 април, независимо дали имат абонамент в Книговище. Резултатите на всеки клас ще се формират от индивидуалните точки на всеки ученик. Не е необходимо да се заявява предварително участие, защото системата автоматично ще прави класирането. Необходимо е в профилите на децата и класовете еда означено, че са от София или някоя от включилите се области.
Участието е безплатно и не изисква абонамент. Най-добрите ще получат грамоти и безплатен едногодишен абонамент за Книговище. Той ще е валиден от 15.09.2022 г. до 15.09.2023 г. Всеки победител ще получи и грамота.
Подробности четете на Книговище.

Източник: Книговище