Мнения

Онлайн платформа компенсира принудителните ваканции!

За да не се стига до дървени ваканции, след които на учениците да им се налага да наваксват пропуснатите уроци може да се използва онлайн платформа, до която всеки да има достъп.

Подобен пример дава училище в Златица, съобщава „Нова телевизия”. Учениците от училище „Св. Паисий Хилендарски“ ползват онлайн платформа, до която всеки им достъп. Така преподавателите могат да помагат да децата да учат уроците си и от вкъщи, ако им се наложи да отсъстват.

Чрез програмата учителят може да общува с учениците в реално време. Ако има проблем, преподавателите са на линия. Дори и през уикенда, в случай че някое дете изпрати съобщение, че има нужда от помощ.  Това обаче рядко се налага, защото електронното обучение помага на децата и на преподавателите да наваксат с уроците още в класната стая.

Благодарение на платформата, веднага след запознаването с новия материал, учителката може да прецени какво е останало неясно за децата.

Успехът в училището в Златица е висок. Посещенията им в клас не зависят от студа навън. Дори и да се стигне до нова дървена ваканция, тези деца имат своята виртуална класна стая. Примерът им е приложим за всяко българско училищев 21-и век.

Източник: dnes.bg