Учители

Олимпийска шампионка преподава на 80 деца

С огромен интерес очакваха идването на Тереза Маринова учениците на 119 СОУ „Академик Михаил Арнаудов“. Над 80 ученика от четвъртите класове на школото се събраха в двора на училището, за да тренират с олимпийската ни шампионка на троен скок, която е поредният участник в кампанията на МФВС „Аз обичам спорта“.

„Знаете колко е полезен спортът. Той е не само здраве, а и начин на живот, възпитание, така че наистина моят съвет е да спортувате”, каза в началото на часа спортистката.

Новата им преподавателка по физическо възпитание г-жа Маринова им организира разнообразни игри от състезателен характер както и скок от място и щафетно бягане.

„Радвам се, когато виждам, че децата се забавляват докато спортуват. Забелязвам, че през последните години се засилва интересът на малчуганите към спорта и по-специално към леката атлетика. Вярвам, че с подобни кампании като тази на Министерството на физическото възпитание и спорта ще привличаме все повече деца на лекоатлетическата пистата”, допълни Тереза.

В края на часа Маринова подари от името на МФВС топки за волейбол, баскетбол, футбол, комплекти за тенис на маса и бадминтон и раздаде автографи на всички деца.

Още по темата