Институции

Около 5000 български студенти заминават на бригади в САЩ всяка година

Около 5000 български младежи всяка година заминават на студентски бригади в Съединените американски щати, а интересът за работа в страната остава висок.

Това стана ясно по време на четвъртото поред изложение в София за бригадите в САЩ.

Заплащането за час работа за студенти в Щатите варира от 9 до 13 долара. Средното е 11. Повече пари се получават на позиции като рецепционист, сервитьор, барман, където се изисква по-добро владеене на английски език. Най-добре се плаща в щатите Ню Йорк, Масачузетс, Колорадо, Аляска.

Преди да отидат на бригада младежите трябва да имат приготвени 5000-6000 лева за таксата по програмата, интервюто за виза, самолетните билети и за джобни.

Елиза Къркорова, представител на водеща фирма за студентски бригади у нас сподели, че студентите се връщат със спестени около 3000-4000 долара, ако не ги похарчат в САЩ. Повечето студенти обаче избират да похарчат спестеното за екскурзии до интересни дестинации в САЩ и други страни като Мексико и Канада.

По време на изложението за студентски бригади в София днес младежите проявиха интерес към различни щати и работни позиции, предаде БНР.

Източник: novini.bg