Училища

Оздравително училище в Сандански става спортно

Средното общообразователно оздравително училище „П. К. Яворов“ в Сандански ще стане спортно. Това е единственият шанс на школото да оцелее, пише вестник „Вяра“.

Предложението е дошло от директорът Мая Чучукова-Драмджиева и колегите й в училището. Спортните клубове в общината са приветствали идеята. Дали намеренията им ще се осъществят, зависи от решенията на редовното заседание на общинския съвет, по-късно този месец.

„Нашето училище разполага с най-добрата база за спортно училище не само в Сандански, но и в цялата област Благоевград. Върху 13 декара имаме целия необходим сграден фонд, включително и пансион. Предлагаме в бъдещото спортно учебно заведение да се изучават футбол, борба, самбо и джудо, източните бойни изкуства киокушин и карате-до, плуване, баскетбол, спортна стрелба с пневматично оръжие – все спортове, които имат традиции и високи постижения в Сандански“, аргументира се директорката

Проблемите на школото откъм финансиране са сериозни, но отговорните фактори в района признават усилената работа за решаването им. Всички обаче са на мнение, че оптимизация на ресурсите трябва да има.