Учители

Обявиха победителите в конкурса за учители творци

На 29 октомври в културен център „Морско казино“ в гр. Бургас се състоя премиерата на сборника „Неизбродни вселени“ и тържественото награждаване на победителите в Четвъртия национален конкурс за учители творци.

Специални гости на проявата бяха заместник-кмета по култура и образование г-жа Йорданка Бенова-Ананиева и проф. Валери Стефанов – член на журито, определило отличените творби. За първи път тази година в категориите „Поезия“, „Разказ“ и „Есе“ бяха връчени и специални награди.

Наградата за поезия получи г-жа Генка Петрова от СОУ „П.Р. Славейков“, гр. Добрич. Освен авторските бройки от сборника „Неизбродни вселени“ тя получи и ваучер за двама за уикенд в Арбанаси.

При разказите първо място спечели г-жа Любомира Петрова от Професионална гимназия по строителство и архитектура, гр. Пазарджик. Нейната награда е електронен четец за книги.

В категория „Есе“ първа награда спечели г-жа Екатерина Бояджиева от ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в гр. Стара Загора. Тя също получи ваучер за двама за уикенд в Арбанаси.

Специална награда присъди и община Бургас, която бе съорганизатор на събитието. Наградата е за г-н Иван Сухиванов, възпитател в Дом за деца лишени от родителска грижа „Ал. Г. Коджакафалията“ гр. Бургас. Наградата му беше връчена лично от зам.-кмета на община Бургас г-жа Ананиева.

Виж отличените творби

Наградата за поезия
Награда за есе
Награда за разказ

Какво публикувахме в teacher.bg