Училища

Общинско училище направи кабинетите си по последна мода

Кабинети, оборудвани с тъчскрийн монитори, модерни санитарни възли и места за отдих – така едно общинско училище започва да прилича на модерните, европейски, учебни заведения. Добре дошли в столичното 51-во училище – доскоро с обикновена база, но доскоро. Всяко нещо си има цена. А тук тя е 400 000 лева. Но не държавни, а от спонсори. Успява да ги осигури директорът Асен Александров, съобщи Нова телевизия.

Всеки етаж има монитор, свързан със системата в класните стаи. И всеки интересен урок се излъчва и извън класната стая.

Междувременно, анонимен дарител изпрати 500 нови книги в 51-во училище. Подаръкът е на стойност 5000 лева. След първия учебен ден майка на един от учениците разказала на свои приятели, че в училището има три нови библиотеки. По една в коридора на всеки етаж. Впечатлен от идеята, дарителят поискал да допълни рафтовете и майката се обадила на директора на 51-во училище. „Казах, че желая много хубави книги, избрани за деца между 10 и 19 години, това, което децата четат. Ние си имаме класиката“, съобщи Асен Александров пред БНТ. И кашоните, пълни със знание, започнали да пристигат.

„Това е естествен жест на един човек, който обича образованието. Наистина не знам кой е. Детето му не учи тук“, добавя още директорът. „Принцът и просякът“, „Софийски магьосник“, „Хари Потър“, „Властелинът на пръстените“ и стотици други заглавия вече допълват колекцията на училището.

Източник: nova.bg/ news.bnt.bg