Учители

Обществеността в защита на директора на 51-во училище

„Изводът е един: не се доверявайте дори и на близките си, къпете се и спете винаги добре облечени”. Такъв оригинален коментар остави в социалната мрежа преподавател, който коментира темата за директора на 51-во училище Асен Александров, чийто голи снимки лъснаха в мрежата преди дни. Автентичността им обаче все още не е потвърдена, а въпросният директор вече получи широка обществена подкрепа и от колеги, и от родители, а и от ученици. Дори и популярният политик Владимир Каролев, в знак на съпричастност, също публикува свои голи снимки с коментара: „…Докато чакате в нетърпение Прокуратурата да каже, дали директорът на 51-во СОУ Асен Александров и съветник на Министър Кунева е публикувал снимки в социалните мрежи с порнографско съдържание, я кажете дали и аз да не си подам оставката. Че ето тази снимка след едно мое къпане в Страшното езеро в Рила от юли 2016 си е чиста порнография…. Особено на моите години… И ако някой от някъде има по-порнографска моя снимка, да я публикува, че нещо ми е скучно напоследък! P.S. И ако може спешна проверка на прокуратурата, че не съм сигурен, аз ли съм на тази снимка…”!

„Злепоставянето от край време у нас се използва като оръжие за отстраняването на кадърните професионалисти”, коментира преподавател. Друг колега пък смята, че „…да си прави някой голи снимки, при положение, че не е порно актьор, е патология!”.

Като цяло коментиращите в социалните мрежи питат, защо директорът да няма право на личен живот, „Кунева или Плевнелиев да не би да не ходят голи, но никой не ги показва!”.

Синдикат „Образование“ категорично застава зад директора на 51-во СУ „Елисавета Багряна“, г-н Асен Александров, предаде  novini.bg.

В профила си във фейсбук Александров обясни: „…Бих искал да прекратя слуховете, че съм бил принуден да си тръгна от МОН – това е мое решение и смятам, че то е най-правилното в момента. С екипа свършихме много важни неща

Вярвам, че проверката, която прокуратурата прави, ще помогне името ми да бъде изчистено от всякакви съмнения и недостойни обвинения.”. Той благодари за подкрепата.

ВЕНЦИСЛАВ ЖЕКОВ

Източник: teacher.bg