Учители

Обучиха учители по проект “Превенция на виртуално и реално насилие“

Преподаватели от общинските училища в столичните райони „Нови Искър“ и „Надежда“ бяха обучени по проект „Превенция на виртуално и реално насилие“, информира сайтът на Българското Национално Радио.

Проектът се осъществява съвместно с „Асоциация Родители“ като целта му е да подготви екип от педагогически специалисти, които да помагат на децата при осъзнаването на насилието, обясни Георги Алексиев от районната администрация на „Нови Искър“:

„Идеята е, че децата и в частност техните родители не осъзнават те на какво са изложени, когато са в Интернет. Те мислят, че това е една виртуална среда, която по никакъв начин не е свързана с реалната, но това не е така. Има доста изследвания, които показват, че когато не осъзнават колко реална е тяхната комуникация между младите хора в Интернет, те са изложени на по-голям риск“, коментира той.

По проекта са разработени два наръчника, първият от които засяга въпроса за насилието в училище. Фокусът на втория наръчник е върху социалните умения и личните компетентности.