Мнения

Обучение за преподаване с мултимедия по физическо се състоя във Варна

На 21 април 2010 г. в СОУ „Неофит Бозвели” в гр. Варна се проведе еднодневно обучение по преподаване в спорта с използване на информационни технологии и по-конкретно – мултимедия.

 

В обучението са участвали 114 от общо 289 преподаватели по физическо възпитание в града.

 

В обучението най-напред е било представено обучението с мултимедийни технологии, а след това участващите преподаватели са гледали практически урок по бейзбол.

 

Целта ни бе да покажем на всички преподаватели по физкултура във Варна как най-практично да използват мултимедиите за представянето на спортовете пред децата. Примерно те видяха техника на изпълнение на удари във волейбола и някои други спортове, които на живо няма как да покажат на учениците”, казва Богомил Стоянов – старши експерт към Регионалния инспекторат по образованието, цитиран от в. „Народно дело”.

 

В пловдивското Основно училище „Райна княгиня” вече се преподава по физическо възпитание с използване на мултимедия, за което Teacher.bg писа в началото на годината. Преподаването се състои в демонстрация с мултимедиен прожектор, на забавен кадър и със слайдове напр. как се изпълнява удар по топката във волейбол. Часовете са разделени на теоретична и практическа част, като теоретичната част се провежда в компютърната зала на училището. Учителите, инициирали и провеждащи това обучение в пловдивското училище са съвсем млади – на възраст под 30 г.