Мнения

Образователен скандал си спретнаха от БСП и МОН

Образователен скандал в пленарна зала си спретнаха депутати от БСП и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на петъчния парламентарен контрол. Народният представител Драгомир Стойнев „захапа“ просветния министър Красимир Вълчев, разкривайки партийна връзка на негов служител с ГЕРБ. Социалистът започна с лек финт: „Във вашия екип има човек, който се представя за един от най-големите ви съветници – Лиляна Друмева“, започна Стойнев.

Според него тя е доста противоречива личност. Той информира, че Друмева е председател на Съюза на репресираните. Организацията й скочи за оставката на Валери Жаблянов и дори представители на репресираните бяха в парламента. Тази госпожа е била на 14-то място в депутатската листа, тази жена е там, защото досега е подкрепяла ГЕРБ и е част от него, нападна червеният депутат. Той настоя Вълчев да каже какви са нейните качества и с какво го е впечатлила.

Друмева е част от моя екип, назначена е на половин щат, обясни Вълчев. Имате основание да се съмнявате за участието й в политически събития, но аз я познавам като професионалист, работил съм с нея близо 4 г. в министерството, призна просветният министър. Друмева има качества да бъде член на политическия кабинет, увери Вълчев.

Само не я пращайте в Шумен, преди четвърт век тя е изгонена оттам, с решение на общинския съвет, всички директори и учители са се подписали за нейното отстраняване, не се даде Драгомир Стойнев. По мнението му тази дама е доста противоречива личност.

Има конфликт, защото тя влияе на учебната програма по история, това са отворени рани, смята червеният депутат. Тази жена няма място във вашия политически отбор, но вие сте млад, енергичен човек, който трябва и може да чува и едната и другата страна, посочи социалистът.

Драгомир Стойнев смята, че Съюзът на репресираните се явява организация на ГЕРБ. Тя има съмнителни качества, поинтересувайте се, мисля, че е време да дадете шанс на някой млад, енергичен човек като вас, настоя социалистът.

Източник: news.bg